2010-06-04

Undrar vem som brunnit...

DN rapporterar att katolska kyrkan äntligen har kommit på ett genialt sätt att lösa sina problem med präster som förgriper sig sexuellt mot sin medmänniskor; prästerna får genomlida outhärdliga kval i helvetet. Jamen då så.

Jag blir så genuint trött i hela kroppen av människor som blundar för sitt ansvar i hopp om att någon annan tar hand om skiten och städar upp. Det spelar ingen roll om det är pedofilpräster, grannen som tvättar bilen på gatan, politiker som vältrar över pensionsskulder på kommande generationer eller Stockholmare som kastar fimpar på marken, det finns många sätt att förtjäna sig en plats i helvetet.

Skulle du orka tycker jag du ska lyssna på This American Lifes fascinerande berättelse om den katolske prästen som kommenderades runt för att städa upp efter skandalpräster och om hur han till slut bytte sida och började hjälpa offren istället för förövarna. Han borde ha en eloge. Vad Charles Scicluna, Vatikanstatens utredare i pedofilärenden borde ha håller jag för mig själv.

Inga kommentarer: